Ei voi kahden metrin päässä toisistaan: Mitä asiantuntijat suosittelevat?

Tarina näyttää vähän kuin vanha vitsi: ”Tohtori, onko mitään mahdollisuutta voisin olla raskaana paarit?”” – ”Kyllä, jos mahdollisuudet ovat pidempiä kuin sulaminen.”

Jos kaikkia kehotetaan etääntymään sosiaalisesti, entä seksi? Onko edes turvallista rakastella, kun se tuhoaa COVID-19?

Toistaa, tämä virus leviää ensisijaisesti suora yhteys, joten se vie etäisyyden kahden ihmisen välillä vähintään 2 metriä. Myös virus voidaan ”piristyi” tartunnan pinnoista. Kyllä, sukupuoli voi suosia tartunnan leviämistä, ja ymmärrämme, että koska se ei voi tapahtua 2 metrin päässä toisistaan.

Coronavirus on hengityselinten virus, se voi tarttua syljen ja läheisen kosketuksen, mutta ei suoraan läpi sukupuolielinten, dr. Mark Surrey, uclan gynekologian professori.

Nyt kun olemme tehneet tämän selväksi, huomakaamme, että turvaseksi riippuu siitä, oletko tällä hetkellä rakkaussuhde ja miksi olet päättänyt tehdä fyysistä kontaktia.

Jos olet vapaa ja etsit kumppania

Tällä hetkellä ei ole hyvä idea mennä rakastamaan kokouksia, ellei se ole sosiaalisessa mediassa. New York City Health Department äskettäin julkaissut ohjeita turvallisesta seksistä pandemian aikana, mikä suosittelee, että sinun ei pitäisi rakastella ihmisiä, jotka eivät asu tilassa, jossa asut.

Ajatus satunnaisesta kumppanista ei ole tervetullut juuri nyt. Ensinnäkin, tämä ei ole mitenkään sama kuin nykyinen tilanne sosiaalisen etääntymisen, ja et voi mitenkään tietää, kuka mahdollinen kumppani on hengailla ja onko hän varovasti välttää yhteyttä, ordinacija.hr.

Entä jos olet suhteessa, mutta et asu yhdessä?

Yksinkertaisesti, jos et jaa taloutta, sinun täytyy kunnioittaa sosiaalista etäisyyttä. Puhelinseksi ei ehkä ole niin huono idea? Jos pidät seksikkäistä videoista, varmista, että jaat ne vain luotettavan kumppanin kanssa.

Yritätkö tulla raskaaksi?

Monille naisille ajatus perheen laajentamisesta on pidossa. ”On vielä monia kysymyksiä siitä, pitäisikö naisten tällä hetkellä tulla raskaaksi vai ei”, dr. Surrey. On jonkin verran näyttöä siitä, että virus voi tarttua äidiltä vauvalle. Samoin ei ole näyttöä siitä, että se voidaan tarttua sperman tai munien kautta. Silti kaikki puhuvat paljon uusia vauvoja tulossa vuoden lopussa …

Joka tapauksessa, pitää mielessä, että tietoa leviää viruksia jatkuvasti täydennetään tai muutetaan. Seuraa niitä ja pitää terveyttä, mutta myös muiden terveyttä.