Avioero on vaarallista terveydelle: Ja yleisin syy avioeroon on …

Avioeron kokeneet ihmiset ovat todennäköisemmillä ennenaikaisen kuoleman todennäköisyydellä kuin niillä, joilla on alkoholiongelmia, raha-ongelmia kärsiviä ihmisiä ja niitä, jotka eivät ole koskaan olleet naimisissa, osoittivat uutta tutkimusta.

Tutkijat ovat 13611 aikuisten amerikkalaiset, vuotiaita 50 ja 104, ovat kysyneet elämäntottumukset viimeisten 16 vuoden aikana.

Tämän jälkeen he keräsivät tietoja vuoden 2008 välisenä aikana kuolleista. Ja 2014. Vuonna joko kansallisten kuolleisuustietojen tai sukulaisten haastattelujen avulla.

Osallistujia kuulusteltiin suhteessa 57 erilaiseen sosioekonomiseen tekijään.

Syy haavan kuoleman, numero yksi, oli tupakointi, mutta avioero oli toiseksi, ennen alkoholin väärinkäyttöä, taloudellisia suruja ja työttömyyttä.

Aiemmat tutkimukset osoittivat myös, että eronneilla ihmisillä on enemmän alkoholi- ja savukeongelmia, mikä lisää entisestään ennenaikaisen kuoleman riskiä.

Tutkimuksessa havaittiin myös jonkin verran näyttöä siitä, miten kuolleisuus vaihtelee sukupuolen, rodun mutta myös koulutuksen, mutta se on vähäinen vaikutus tekijä ”avioerojen avioero”.

Kysely tehty 2000 britit laittaa rahaa kärkeen luettelon syy ongelman avioliitossa, ja yksi kolmesta paria sanoo, että se on suurin syy niiden avioriitoja.

Se sijaitsee Isossa-Britanniassa vuonna 2018. Vuosi oli 90 871 avioeroa, lasku 10,6 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna ja pienin määrä 1971. Vuoden.

Määrä avioeroja odotetaan edelleen laskea enemmän parit päättävät yhteisen elämän ilman häät seremonia ja oikeudellinen muoto suhteen.